Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@06:57:15 GMT

دانشمند ایرانی ربات شیمی‌دان کاملا خودکار ساخت

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۷۹۸۹

دانشمند ایرانی ربات شیمی‌دان کاملا خودکار ساخت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از آی‌ای، محققان دانشگاه ایالتی نورث کارولینا و دانشگاه بوفالو یک فناوری به نام "شیمی‌دان مصنوعی" را ابداع کرده‌اند که هوش مصنوعی(AI) و رباتیک را برای انجام واکنش‌های شیمیایی به منظور تسریع در تحقیق و توسعه مواد جدید مطلوب تجاری ادغام کرده است.

دانشمندان این فناوری را یک فناوری توسعه مواد کاملاً خودکار توصیف می‌کنند که به محققان کمک می‌کند تا سریع‌تر از هر روش دیگری که در حال حاضر استفاده می‌شود، مواد پردازش محلول ایده آل را پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققانی که این "شیمی‌دان مصنوعی" را ساخته‌اند، از طریق آزمایش‌های اثبات مفهوم نشان دادند که دستگاه آنها می‌تواند بهترین نقاط کوانتومی ممکن را که نانوکریستال‌های نیمه هادی کلوئیدی هستند که معمولاً در نمایشگرهای LED استفاده می‌شوند، برای هر رنگ در ۱۵ دقیقه یا کمتر شناسایی و تولید کند. محققان می‌گویند دامنه کار این ربات می تواند فراتر از نقاط کوانتومی باشد.

"میلاد ابوالحسنی" نویسنده این مطالعه و استادیار مهندسی شیمی و بیومولکولار در دانشگاه نورث کارولینا در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح داد: این شیمی‌دان مصنوعی یک سیستم واقعا خودکار است که می‌تواند هوشمندانه در جهان شیمی حرکت کند.

وی افزود: در حال حاضر، شیمی‌دان مصنوعی برای مواد فرآوری شده با محلول طراحی شده است، به این معنی که با موادی کار می‌کند که می‌توانند با استفاده از پیش سازهای شیمیایی مایع ساخته شوند. مواد فرآوری شده محلولی شامل مواد با ارزش بالا مانند نقاط کوانتومی، نانوذرات اکسید فلز/فلز، چارچوب‌های آلی فلزی(MOF) و غیره هستند.

این شیمی‌دان مصنوعی دارای یک بازوی رباتیک برای انجام آزمایشات و سنجش نتایج و یک مغز است که داده‌ها را ضبط می‌کند و سپس بر اساس آن داده‌ها تصمیم می‌گیرد که آزمایش بعدی چه باشد.

محققان برای آزمایش اثبات مفهوم خود نشان دادند که این شیمی‌دان مصنوعی می‌تواند در هر روز، ۵۰۰ آزمایش ترکیب نقاط کوانتومی را انجام دهد، اگرچه "ابوالحسنی" معتقد است که می‌تواند تا هزار آزمایش را انجام دهد.

هوش مصنوعی این ربات تشخیص می‌دهد که کدام واکنش‌های شیمیایی بیشترین اثربخشی را برای ترکیبات مورد نظر فراهم می‌کنند.

"ابوالحسنی" می‌گوید: ما سعی کردیم فرآیندی را که انسان هنگام تصمیم گیری استفاده می‌کند، اما با کارآمدی بیشتر تقلید کنیم.

در نهایت "ابوالحسنی" می‌گوید که معتقد است "شیمی‌دان مصنوعی" می‌تواند آینده تولید و ساخت مواد را دوباره شکل دهد. گروه وی در حال حاضر به دنبال شرکای تجاری برای کمک به انتقال این محصول از آزمایشگاه به صنعت است.

مقاله این گروه با عنوان "شیمی‌دان مصنوعی: یک ربات سنتز کوانتومی مستقل در مجله Advanced Material منتشر شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اکبر طبری مصطفی نیاز آذری علی دیواندری غلامرضا منصوری سید محمود موسوی دانشمند ایرانی ساخت ربات اکبر طبری مصطفی نیاز آذری علی دیواندری غلامرضا منصوری سید محمود موسوی نقاط کوانتومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۷۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد

با حضور معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در شهر ارومیه افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان غربی، نخستین مرکز تخصصی شیمی درمانی فرهنگیان کشور، امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ با حضور معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش و مدیران استانی این مجموعه در ارومیه افتتاح شد.

این مرکز به عنوان بخش فوق تخصصی واحد شیمی‌درمانی درمانگاه امام سجاد (ع) فرهنگیان ارومیه فعالیت خواهد کرد.

بخش شیمی‌درمانی این مجموعه به همت خیران سلامت آذربایجان‌غربی آقایان دلیری و نمدیان و خانم پروین با همکاری و همیاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و مجمع خیرین مدرسه‌ساز ایجاد شد و آماده ارائه خدمات به فرهنگیان و عموم شهروندان است.

کد خبر 751416

دیگر خبرها

  • محقق ایرانی با کمک هوش مصنوعی به جنگ بدافزارها می‌رود
  • سیستم ترمز خودکار پیشرفته در آمریکا اجباری می‌شود
  • نقشه راه هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی در حال تدوین است
  • بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد
  • نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • تام کروز از خلبانان ایرانی الهام گرفت
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف